Welkom op de Buizerd

Laten we beginnen met een kleine rondleiding

De Entree
Het eerste wat opvalt is de enorme vlag van Centrada
Eerlijk gezegd zou ik mijn naam niet graag aan dit complex zo duidelijk kenbaar maken

Laten we eerst eens kijken naar de drempel, deze is dusdanig ver ingesleten dat je geen bijzonder lage auto nodig hebt om de onderkant van je dure bolide contact te laten maken met het middelste deel van de drempel.

Aan de rechterzijde zit een voetpad waar ik even een auto heb neergezet met een zeer korte achterkant. Wat direct opvalt is dat er maar weinig ruimte overblijft om bijvoorbeeld met een scootmobiel door te rijden. En dan te bedenken dat de meeste auto’s langer zijn en nog veel meer over het trottoir heen zullen steken. En, laat er nu toevallig iemand aan het pad wonen die net voorbij mijn auto rechts een toegangspaadje heeft waar hij met zijn scootmobiel naar binnen of buiten moet draaien.
Ja, apart hé, dat er op een seniorencomplex mensen zijn die afhankelijk zijn van een scootmobiel.
Wist u dat je als bewoner € 7,00 per maand betaald voor algemeen groenonderhoud.
Er zijn ruim 100 bewoners dus er komt ruim € 700,00 per maand binnen.
Het pad is het afgelopen jaar nog nooit onderhouden en de begroeiing komt in ruime mate over het trottoir heen.
In de witte ruimte aan het einde van het pad zit een kantoortje waar zo nu en dan een gepensioneerde huismeester met de bijnaam **** werkeloos.
Deze man heeft in het verleden wel eens toegezegd dat hij er iets aan zou laten laten doen.
Maar tot op dit moment is er nog niets gedaan. het werkwoord werken komt in het woordenboek van de huismeester kennelijk niet voor.
En voor zo’n man die meer niet, dan wel aanwezig is (overigens merk je het verschil toch niet) daar betaal je als bewoner dan weer € 12,00 per maand voor.
Even kijken of ik nog een beetje kan rekenen?
100 bewoners x 12 maanden x € 12,00 = € 14.400,00 voor iemand waar je werkelijk geen reet aan hebt.

Gaan we verder het terrein op dan kun je drie kanten op. links heb je het elite dorp, in het midden een parkeerplaats met de hoofdingang en rechts de pishoek.

Hierboven ziet u de linkerkant waar de koffie misschien wat lekkerder is. Anders zou ik het ook niet meer weten waarom de groenvoorziening meestal een rondje over de parkeerplaats maakt en direct dit gedeelte invlucht om onderhoud uit te voeren.
Je ziet wat takjes boven de haag uitsteken en op de achtergrond de auto van het bedrijf waar we met zijn allen aan meebetalen.

Ja, verstop je maar achter de haag, ook al zou je dit beter kunnen doen aan de rechter zijde (de pishoek) waar het onderhoud al jaren veel slechter is en bewoners het uitzicht dat al beperkt is door slecht of geen onderhoud volledig wordt ontnomen.

deze foto’s zijn allemaal genomen rond 8 augustus 2023
De verschillen tussen het elitekamp en de pishoek kun je niet ontkennen.
Ik zelf ben als bewoner vertrokken en heb vandaag 30 augustus de sleutels ingeleverd.
In feite ben ik al een maand of vijf weg van dit adres, en ik ben zeker niet de eerste die zijn biezen pakt door het wanbeleid van Centrada.
Zonder enig overleg heeft Centrada mijn schutting laten slopen door een aannemer.
Er moest wat worden aangepast en dat zouden we in overleg met elkaar doen.
Het was alleen nodig om één paal van de vrijwel nieuwe schutting te verplaatsen en twee nieuwe planken aan te brengen aan de zijde van mijn buurvrouw (een nieuwe bewoonster).
Materiaalkosten iets meer dan € 10,00. Héé , waar heb ik die € 10,00 eerder gehoord?
Ja, das een lang verhaal van ongeveer acht maanden, daar kom ik later nog wel een keer op terug.
Op een vrijdag wist mijn buurvrouw mij te vertellen dat zij op maandag de schutting kwamen doen. De benodigde planken had ik al liggen.
Maar nee hoor, een deel van mijn schutting werd afgebroken en er kwam een afwijkend deel in met donkere palen. Centrada ontkend de opdracht in alle toonaarde.

Voor sommige ziet het er misschien redelijk uit, Maar als je zelf veel aandacht besteed aan kwaliteit (de schuttingsdelen zijn allen in de palen gevreesd) dan komt het erg hard aan als een ander dit zonder overleg sloopt. De schutting was nog niet eens af, maar na deze illegale handelingen was voor mij de maat vol.
Nu, ruim vijf maanden later en meerdere in gebreke stellingen is het probleem nog steeds niet opgelost. Ja, ze willen twee planken vervangen. We hebben het hier over volwassen mensen! Ik heb gevraagd om de huur terug te betalen. na een maand of vier zegt er iemand dat Centrada nog nooit huur heeft terugbetaald. Nou, dan wordt dit misschien wel de eerste keer was mijn opmerking.
Maar het is niet alleen de schutting, Er is een nieuwe bewoner die met of zonder toestemming een stukje algemeen groen heeft ingenomen om daar zijn eigen auto neer te zetten. De bewoners die daar weleens hun auto neerzette om bijvoorbeeld boodschappen uit te laden kregen van hem een grote mond. Er ontstaat ruzie of in elk geval grote ergernis onder een aantal bewoners. En als je dan bij Centrada komt dan wordt er gezegd dat dit zichzelf toe-eigenen niet mag. Mijn reactie voor de vierde keer is “doe er dan ook wat aan”.
De Buizerd, een seniorencomplex met een stinkend beleid die er voor zorgt dat meerdere bewoners er met tegenzin wonen of weg vluchten.
En een gepensioneerde huismeester die de zakken van de bewoners leegschud zonder ook maar één moment van zijn reet af te komen.

Vandaag, dinsdag 12 september 2023 was ik even op de Buizerd en sprak daar een aantal bewoners. Deze bewoners waren niet gelukkig met het beleid van Centrada. Ik heb ze verteld dat ze ook zelf eens moesten klagen bij Centrada. Ik kan immers ook niet alles alleen. Wel was de groenvoorziening zomaar bezig met het paadje vanaf de ingang. Zou dit iets van doen hebben met mijn berichtgeving en het gesprek dat ik a.s. donderdag heb? Wel is er iets geroepen dat als we beter onderhoud willen in de pishoek dan moeten we meer betalen. Mijn voorstel is om een betere onderhoudspartij te kiezen of het geld voor de bejaarde huismeester hiervoor in te zetten. Je hebt toch niets aan deze oude man die zich best wel thuis voelt op een seniorencomplex.
Ik weet nog goed dat hij boos was op mijn bewonersbrief omdat dit zijn werk zou zijn. Maar vervolgens heeft hij er nooit aandacht aan besteed omdat dit kennelijk te vermoeiend was.
Geef dan ook geen commentaar op een ander!!!
Wat de groenvoorziening rond het beoogde pad betreft heb ik begrepen dat er met de bewoner een meningsverschil is ontstaan over welk deel van Centrada is en welk deel van de bewoner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *